Gezocht: freelance docenten

Onder de naam ‘FYI’ biedt The Hmm steeds regelmatiger workshops over internet cultuur aan. We zijn daarom op zoek naar docenten die ons team komen versterken! Veel van onze workshops zijn gericht op MBO studenten, maar we geven ook lessen aan andere studenten, groepen en bedrijven. De workshops worden gegeven door heel Nederland, we zoeken dus docenten uit verschillende delen van het land. Vind jij het leuk om regelmatig (of af en toe) bij te springen? Zoek jij het talent in anderen en wil je bijdragen aan digitale geletterdheid onder jongeren? Stuur dan een mailtje met je motivatie en CV naar educatie@thehmm.nl en je hoort zo snel mogelijk van ons terug.

Meer over de FYI workshops:

We brengen tegenwoordig veel meer tijd door op digitale platforms dan in culturele instellingen. Online omgevingen zijn een belangrijke culturele uitlaatklep, zeker bij jongeren. Hier wordt veel te weinig op gereflecteerd. The Hmm’s missie is dat het internet, en daarmee ook de wereld, een eerlijkere en betere plek wordt. Ons begrip van digitale cultuur in al haar dimensies—van de mechanismen achter Big Tech tot de invloed van AI—blijft achter. Tijdens de workshops kijk je er met de studenten kritisch naar, en neem je ze aan de hand om er mee aan de slag te gaan. Het actuele workshop aanbod bestaat uit: TikTok, emoji, gezichtsherkenning, samenwerken met AI, de fysieke kant van data en de metaverse.

Meer over The Hmm:

The Hmm zet zich voor een bewuster en kritischer gebruik van internet en digitale technologie. Dit doen we door middel van het organiseren van diverse hybride events (voor zowel een fysiek als online publiek) en verdiepende online dossiers die we op onze website publiceren. The Hmm biedt een kritisch en toegankelijk podium om te ontdekken, ontrafelen en bespreken wat er gebeurt in en buiten onze filterbubbels, door verschillende perspectieven samen te brengen. Van ontwerpers en kunstenaars tot DIY-makers, van fans tot wetenschappers. Daarnaast focussen we ons sinds 2021 op het geven van workshops met als doel om kritische reflectie te stimuleren, veelal gericht op makers onder de 20 met een MBO-achtergrond.

Wat wij bieden:

– Een freelance functie op oproepbasis
– Werken in een leuk team
– Gratis naar onze events
– Flexibele inzetbaarheid

Competenties die we zoeken:

– Passie voor internetcultuur
– Affiniteit met het werken met jongeren
– Ervaring voor de klas (ervaring met MBO doelgroep is een pre, geen must)
– Beheersing van de Nederlandse taal
– We zoeken docenten uit verschillende delen van het land

Je kunt je CV en motivatie mailen naar Leanne Wijnsma via: educatie@thehmm.nl voor 2 mei 2023.