FYI: Educatie

Het docententeam van The Hmm stelt zich graag even aan je voor! Boek je een workshop bij The Hmm? Dan zal Ć©Ć©n (of meerdere) van deze gezichten voor de klas staan. Alle docenten hebben een eigen ontwerp- of kunstpraktijk en hebben ervaring in het onderwijs. Ze wonen verspreid over het land, dus altijd iemand in de buurt van jouw bedrijf, school of instelling. 

Esther van der Heijden

Esther van der Heijden is a multi-media artist, visual researcher and educator. Within her educational work she develops, writes and teaches educational methods on media literacy and ICT skills as a guest teacher and media coach. In this, she is passionate to motivate young people to adopt a curious and critical attitude. 

Anne Vera Veen

Anne Vera Veen is onderzoeker en beeldend kunstenaar met een achtergrond in archeologie, erfgoed en visuele antropologie. Ze is geĆÆnteresseerd in de epistemologie van kennis en wetenschapsfilosofie in een post-truth-tijdperk, concepten die ze verkent via haar artistieke praktijk. Ze is medeorganisator van Wasteland: Streams of waste, een interdisciplinair festival over afvalecologieĆ«n. Als medeoprichter van Galerie de Jaloezie, platform voor film- en audiovisuele kunst in Rotterdam, organiseert ze evenementen waar je film en experimenteel bewegend beeld kunt ervaren.

Clinton Adeleke

In mijn vrije tijd houd ik van sporten, lezen, gezellige activiteiten doen met vrienden en reizen. Ik geniet vooral van gezelligheid en neem het leven niet al te serieus. In mijn beroepsleven ben ik zelfstandig ondernemer als content marketeer. Ik heb vaak lesgegeven aan kinderen en jongeren voor maatschappelijke organisaties. Het is mijn passie om de nieuwe generatie iets nieuws te leren en hen een nieuw perspectief aan te bieden. 

Pia Canales

Pia Canales (she/her, Amsterdam, 1992) works as a freelance educator working at several places including the Nieuwe Instituut in Rotterdam. She loves dogs, people who make little art pieces for friends and wishes that aliens would just show themselves. Her favourite TikTok video are the ones where itā€™s a joke about another joke within another.

Niek van der Veer

Niek van der Veer (Utrecht, NL) is een grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar, voornamelijk werkzaam op het gebied van beeld, tekst en geluid. Zijn praktijk heeft een multidisciplinair karakter dat zich richt op het ontwikkelen van visuele communicatie, publiceren van prints, boeken en zines, en het creƫren van autonoom werk, zowel in fysieke- als digitale media. Daarnaast is Niek als docent verbonden met verschillende onderwijsinstanties.

Workshop

Lichter Internet

Zijn persoonlijke gegevens het nieuwe plastic? We gaan data-jutten en maken samen een kunstwerk over data.… Read More

Workshop

Emoji

Emoji zijn wereldwijd onmisbaar geworden en hebben onze communicatie revolutionair veranderd. Maar er zit een hele wereld achter de lollige, boze of verdrietige gezichtjes op je telefoon. Tijdens deze workshop leer je alles over de achtergrond van de emoji en ontwerp je je eigen (digitale) stickerset.… Read More

Course

FYI Summerschool

5 dagen lang workshops over internetcultuur voor MBO studenten, 14-19 augustus 2023 in Amsterdam… Read More

Workshop

TikTok

Vertel jouw verhaal met je eigen TikTok documentaire en kom meer te weten over het machine learning algoritme achter je For You Page.… Read More

Workshop

Samenwerken met AI

Werk samen met AI-bots en zoek de verschillen tussen jullie werk. Wat zijn alle creatieve mogelijkheden van deze samenwerking?… Read More

Workshop

Metaverse

CreĆ«er jouw digital twin en bedenk hoe de Metaverse waarin die leeft er volgens jou uit moet zien.… Read More